Нов брой на „Камбанка“

Нов брой на „Камбанка“

Излезе от печат нов брой на детско списание   „Камбанка”

Вече е факт новия брой на детско списание „Камбанка”. Началната страница е посветена на предстоящия празник Покров Богородичен. Представено в картинки е житието на св. Климент Охридски. Библейския разказ ще отведе децата на пътешествие с Моисей и еврейския народ през пустинята.

В списанието най – малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят птици от есенни листа, да сготвят гювече „Хитър Петър”, чрез лабиринт да намерят верния път по който е минал св.Климент от Плиска до Охрид. В рубриките „Знаете ли че:” децата ще разберат повече за манастира „Св.Пантелеймон” в Охрид построен от св. Климент, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на екзарх Антим I. На страниците на списанието могат да научат молитвата „Светий Боже” със съответните обяснения за нея, както и защо християните постят всяка сряда и петък. Малчуганите ги очаква оцветяване на кртинаки, откриване на разлики, решаване на кръстословица и много интересни мисловни задачи.

Детско списание „Камбанка” се издава с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан  от енорията при храм „Св.Атанасий” град Варна.Разпространява се безплатно.

 

Списанието може да разгледате тук!

%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0_%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82_k%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b0_1

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *