Нов брой на „Камбанка“

Нов брой на „Камбанка“

Излезе нов брой на детското списание „Камбанка“.

Малко след започване на новата учебна година се отпечата поредния брой на детско списание „Камбанка“. В картинки е представено житието на една българска светица –  св. Димитра  Доростолско – Киевска. Библейския разказ е посветен на Раав. Разяснение на църковни празници и притчи са част от разнообразното съдържание на изданието. Рубриката „Слово Христово“ в този брой разглежда темата: „Христос и децата“ под авторството на монахиня Валентина Друмева.

В списанието най – малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят плодово – зеленчукова играчка, да сготвят пълнени печени ябълки, чрез лабиринт да намерят пътя по който е минала св. Димитра от Силистра до Санкт – Петербург. В рубриките „Знаете ли че“ : децата ще разберат повече за св. цар Тривелий (хан Тервел), а в „Светли имена“ ще се запознаят с живота и делото отец Неофит Рилски. На страниците на списанието могат да научат молитва към именния светия със съответните обяснения за нея, както и защо почитаме светиите. Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, и много интересни мисловни задачи.

 

Kambanka_Septemvri2017

 

Детско списание „Камбанка“ се издава с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан  от енорията при храм „Св.Атанасий“ град Варна. Разпространява се безплатно.

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *