Нов брой на списание „Камбанка“

Нов брой на списание „Камбанка“

За Рождество Христово излезе нов брой на списание „Камбанка“

В  брой 3 на детско списание „Камбанка” преимуществено са публикувани разкази и приказки посветени и вдъхновени от празника Рождество Христово. Повечето от тях са на български автори и са богато илюстрирани. Представено е житието на св. Василий Велики в картинки. Поместена е информация за църковния празник – Сретение Господне. Библейските разкази са посветени на десетте Божии заповеди и Христовата притча за талантите.

Малките читатели са изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят коледна украса, да приготвят медена питка, чрез лабиринт да намерят пътят на св. Богородица и Йосиф с Младенеца до Йерусалимския храм за да бъде посветен на Бога в 40 ден. В рубриките „Знаете ли че:” децата ще разберат повече за Кападокия, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота на писателя Георги Райчев. На страниците на списанието могат да научат молитвата за рожден ден, да получат отговор на въпроса: може ли Бог да прости всичко? Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, интересни мисловни задачи и занимателни игри.

Детско списание „Камбанка” се издава с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан  от енорията при храм „Св.Атанасий” град Варна. Разпространява се безплатно.

 

Списанието може да разгледате тук!

kambanka

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *