Салата „Великденска радост“

Салата „Великденска радост“

Здравейте, малки приятели! В този брой на Камбанка бих искала да ви предложа вкусна рецепта за салата с яйца. И така, скъпи деца, преди да започнем работа, трябва да измием ръцете си старателно със сапун и топла вода. Момиченцата да вържат дългите косички, всички сложете престилки, за да запазите дрешките си чисти!

Необходими съдове за приготвяне на ястието:
средно голяма салатена чиния или платоPentax Digital Camera
малко ножче
дъска за рязане на продуктите
купа, вилица

Необходими продукти за салатата
4 бр. сварени яйца
1 кафена чаша извара
2 с.л. кисело мляко
4 бр. зелени маслини без костилка
4 бр. черни маслини без костилка
2 репички
3-4 листа от зелена салата /маруля/
Сол на вкус /за предпочитане по-малко количество/

Начин на проготовленвие:

  1. Измийте листата на салатката старателно с вода. Подредете ги в платото.
  2. Обелете внимателно яйцата. Отделете белтъците от жълтъците. Това ще направите с помощта на ножче. Направете четири разреза на белтъка, като започнете от върха на яйцето и продължите до най-долната точка.Трябва да ви се получат четири бели листенца от белтъка на яйцето.Pentax Digital Camera
  3. Сложете жълтъците в купичката, прибавете изварата и киселото мляко, подправете с малко сол. С помощта на виличката намачкайте възможно най-фино.
  4. Прехвърлете яйченото пюре върху зелената салата. Трябва да го оформите като топка. Подредете белтъците около пюрето, така че да заприлича на цвете.
  5. Нарежете всяка маслина на четири колелца. Разменете по две от резенчетата, така че да се получат разноцветни маслинки, когато съедините частите отново. Сложете маслинката върху пюрето.
  6. Разрежете репичката на две половини, от половината изрежете 6 тънки резенчета. Поставете от двете страни на маслинката по едно резенче репичка. Ето така направихме чудна пчеличка. По този начин можете да сиPentax Digital Cameraизмайсторите колко си искате пчелички. Подредете ги върху салатката както на вас ви харесва.

Поднесете салата на великденската трапеза с усмивка и всички ще останат очоровани от вашата сръчност и внимание. Добър апетит!

 

 

 

 

 

Подготви Десислава Моллова

 

Добави коментар

Вашият и-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *